eBooks hacken is een peuleschil

In het verleden heb ik er al eens eerder over geschreven. Over hoe ik boeken op de Kindle hackte en hoe ik boeken vanaf Bol.com kon downloaden, hacken en op mijn Kindle (inmiddels iPad) kreeg. Destijds vrij omslachtig, niet voor de huis-tuin-en-keuken gebruiker geschikt.

Vervolgens mij er een jaar lang niet meer druk om gemaakt. Tot afgelopen week. Menno van Doorn heeft een boek van Amanda Spink aangeschaft voor zijn iPad. Een aanrader. Maar het ebook “Information Behavior: An Evolutionary Instinct” kost wel even 82,10 dollar en dat voor 96 pagina’s… Slik! Uiteraard waanzin, maar ik wil het boek wel lezen. Moet ik het boek dan ook aanschaffen, hacken of gewoon de iPad van Menno lenen? Ondertussen kwam ik er achter dat het boek ook via Google Books te lezen is. Maar het liet mij niet los.

Vandaag kreeg ik automatisch op mijn iPad het nieuwste boek van James Gleick “The Information” aangeleverd. En weer moest ik aan vorige week terugdenken. Toch een keer de proef op de som nemen. Hoe moeilijk zou het zijn om dit boek te hacken? Met een simpele query “remove drm from kindle 2011” viel mijn oog op het allereerste zoekresultaat. De link verwees naar een artikel “How To Strip DRM from Kindle E-Books and Others” van het gerenommeerde tijdschrift Wired. In dit artikel legden zij keurig uit hoe ik mijn Kindle boeken kon hacken. Al met al kostte mij dit nog geen 5 minuten aan tijd om het een en ander aan het werk te krijgen. Een kind kon de was doen.

Dus tsja, wat betekent dit dan? Ik ben niet voornemens om illegaal boeken te downloaden. Ik zal ze netjes aanschaffen via Amazon. Er moet echter wel iets aan de prijs gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan mijn eerdere posting over Jeremy Roberts. Een auteur die het illegaal downloaden van zijn boeken toejuicht, maar de lezers wel via allerlei fora vraagt om zijn boeken te reviewen. Of te kopen. En dat tegen een klein bedrag. Denk ook aan Amanda Hocking die een dik belegde boterham aan haar goedkope boeken verdient.

Devices gratis en ebooks goedkoop. Dat is de toekomst. Anders wordt je industrie gekaapt.

Be Sociable, Share!

One thought on “eBooks hacken is een peuleschil

  1. Het boek van Spink is inmiddels (sic!) van pagina 6-84 NIET op Google Books te lezen. Gelukkig heb ik een paar weken geleden nog snel een paar interessante platen kunnen knippen en opslaan ;-) Ruim 80 euro is duur, maar veel niche-boeken (zeker van Springer Verlag) zijn nu eenmaal duur.

    Leuke en relevante gratis boekjes verder te over, bijv. “THE LIGHTS IN THE TUNNEL: AUTOMATION, ACCELERATING TECHNOLOGY AND THE ECONOMY OF THE FUTURE” (253 pags) hier: http://www.thelightsinthetunnel.com/LIGHTSTUNNEL.PDF

Leave a Reply