Wordfeud Hype

Wordfeud

Sinds een week ben ik aan het spel Wordfeud verslaafd. Via een tweet van @ingeborgmaas werd ik op het spel geattendeerd. Direct heb ik de gratis versie geinstalleerd, vrienden toegevoegd en spelen maar. Wordfeud is een variant op het aloude Scrabble. De regels zijn hetzelfde, het enige verschil is dat de tegels waarmee extra punten verdiend kunnen worden per spel van plaats veranderen.

Wat maakt het spel zo leuk en verslavend? Trendwatcher Lieke Lamb legde aan RTL Editie in de uitzending van vandaag uit dat het gaat om een “heimwee trend”. Volgens de Dikke van Dale een “ziekelijk verlangen naar huis”-trend. Vrij vertaald zal het denk ik te maken hebben met nostalgie. Een verlangen naar vroeger. Met het gezin rond de tafel gezellig een spelletje doen.

Bij mij thuis deden we dit bijna nooit. Dus voor mij is het iets anders. Het zijn voor mij meerdere elementen:
1. Het competitie element. Je wilt laten blijken dat je meer weet dan de ander.
2. Je bent niet aan tijd gebonden. Je hoeft niet direct te reageren wanneer een ander een woord heeft gelegd. Je hebt maximaal 72 uur de tijd om te reageren.
3. De chat functie. Lekker elkaar lopen bashen tijdens een spelletje.
4. Je kunt tegen zo veel mensen tegelijkertijd spelen als je wilt. Ik speel gemiddeld tegen zo’n zes mensen. Ik weet niet of er een grens aan het aantal mensen zit waar tegen je kunt spelen. Maar zes vind ik wel genoeg.
5. Het is cross platform. Ik heb een iPhone, maar speel bijvoorbeeld tegen iemand die de laatste Samsung heeft.
6. Het is reteverslavend. Iedere keer wanneer je tegenstander een woord heeft neergelegd, krijg je een ping om je oren. En dan wil je toch even kijken wat de ander heeft neergelegd…

Na een week tijd heb ik nu een groot aantal mensen in mijn straat zover gekregen om mee te doen. Voortdurend dagen we elkaar uit en troeven we elkaar af. Wanneer ik de kinderen op school ga ophalen, is Wordfeud het gesprek van de dag. “Wat vond je van dit woord?” “Ik had zulke klote letters, ik kon niets leggen.” “En van die buurvrouw win je met gemak.” Jammer is dat je geen poule kunt aanmaken binnen Wordfeud. Een functionaliteit die ongetwijfeld nog zal komen.

Ik ben benieuwd hoe lang deze hype aanhoudt. Nu eerst nog even een woordje leggen: “SJDTEEJ”

Be Sociable, Share!

5 thoughts on “Wordfeud Hype

  1. Inderdaad één geweldig spel. het enige vreemde vind ik dat gewone woorden zoals sex en slipjes niet herkend wordt.
    daarentegen heb ik gisteren een woord gelegd waarvan ik zèlf de betekenis niet weet maar wat wel 136 punten opleverde!
    Je moet er wel voor waken dat het je niet 24/7 bezig houdt, en met 4 medespelers valt dat niet mee.

  2. leuk stukje! Ja de nostalgie werd er in de 2 zinnen die overbleven inderdaad uitgepikt los van alles wat ik verder nog noemde;-) Terwijl ik het juist grappig vind dat je dus niet meer fysiek bij elkaar hoeft te zijn rond de tafel, je gefragmenteerd kan spelen (je hebt 72 uur en kan dus spelen als het jou uitkomt, hoeft niet beide tegelijk online te zijn) en dat je zo snel aan iemands spel (woordkeus,snelheid etc) kan zien of t ‘klikt’. Herkenning en Erkenning had ik zelf benadrukt (maar is dus niet uitgezonden). Er zit ook het element in van de uitdaging , de meting, het: ‘kijk mij eens’ zodra je een mooi woord hebt.
    Jammer vind ik dat het wel 1 op 1 blijft. Je kan wel met meerdere tegelijk spelen maar niet binnen 1 potje. Alhoewel dat het misschien ook wel ovverzichtelijker houdt ;-) En ja het woordenboek kan wel een upgrade gebruiken. Tv, cd etc mag wel maar IQ niet…

  3. Pingback: » Scrabulizer, de doodsteek voor Wordfeud

Leave a Reply