Vacature? Ontdek it-talent met algoritmes

Algoritmes selecteren betere kandidaten, zeggen ze. En volgens University of Toronto nemen machines betere beslissingen dan mensen. Wat betekent de digitale transformatie voor personeelswerving en het vinden van it-talent? ‘Ik ken in Nederland niet één bedrijf dat ver is met e-recruitment voor het vinden van talent.’

Het aantal devices vanwaaruit is te solliciteren, neemt zienderogen toe. Zo is solliciteren via de Xbox voor een baantje als vakkenvuller bij een supermarkt de normaalste zaak van de wereld. En wat te denken van solliciteren vanuit een (rijdende?) Tesla. Dat is leuk. En aardig. Maar een gewone sterveling kan er verder niets mee.

Dat is anders voor recruiters. De nieuwste wervingsystemen halen er informatie uit, die hen iets relevants vertelt over de kandidaat. De belofte van zelfdenkende en zelflerende recruitment-systemen is torenhoog. ‘Adopt or die’, zei Sander Duivestein van Sogeti onlangs. Recruiters zouden de nieuwe mogelijkheden van artificiële intelligentie (ai) en (chat)bots moeten benutten. En bedrijven moeten geen weerstand bieden aan nieuwe technologie maar deze juist aangrijpen om te veranderen, vindt Duivestein. Organisaties en bedrijven die personeel nodig hebben, zouden nu digitaal moeten transformeren om de vernieuwingen van vandaag bij te houden en de mogelijkheden te verzilveren. Met relevante informatie over het gedrag van de kandidaat kunnen it-managers gefaciliteerd worden.

Lees hier het complete artikel in Computable.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply