15 oktober: #OccupyDenHaag

occupydenhaag.png“We zagen eerder de #occupywallstreet protesten ontstaan op 17 September. Zij protesteren voor vrijheid en gelijkheid voor de 99% en kijken daarbij naar Wall Street. De 99% dient niet alleen een eerlijk aandeel te krijgen in de rijkdommen van de wereld, maar ook een gelijk beslissingsrecht te hebben.
Het kiezen van vertegenwoordigers die hun afspraken niet nakomen is GEEN democratie. Een land dat staatsschulden heeft door de monopoliepositie van de banken op het drukken van geld is GEEN vrij land.

#OccupyDenHaag is een actie in samenwerking met de #globalchange en #occupytogether protesten. Wij willen door een vreedzaam protest de aandacht op deze onderwerpen te vestigen.

We nodigen iedereen uit om met ons naar oplossingen te zoeken en met ons een verbetering te bewerkstelligen! Vooruitgang, vooruitstreven, samenwerken en bewustwording zijn de sleutelwoorden van deze protesten.”

Hier de officiele website. En hier de Facebookpagina.

Be Sociable, Share!

One thought on “15 oktober: #OccupyDenHaag

  1. De Schoonmakers van de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in dienst van schoonmaakbedrijf Basita, hebben vandaag, tijdens een actievergadering met een grote meerderheid van de werkers, gestemt voor acties, waaronder stakingen.
    De schoonmakers pikken het niet dat de Nederlandse Overheid en Basita ruim een kwart wil bezuinigen op het aantal werkuren. De contractwisseling zou 31 schoonmakers hun baan kosten terwijl de werkdruk al heel lang veel te hoog is.
    De leden van de Vakbond van Schoonmakers, FNV Bondgenoten, eisen behoud van alle collega’s, alle werkuren en RESPECT!
    SCHOON GENOEG,

Leave a Reply