Nieuwe internethype: #bedofshame

Gary Beadle is een reality tv ster in het MTV programma Geordie Shore. Afgelopen week stelde hij aan zijn 500.000 Twitters volgers de volgende vraag: “How many people r doing the walk of shame hahahaha #wakeupwitharandom #awkwardtaxihome.” Het inspireerde zijn volgers om foto’s van hun onenightsstands te posten voorzien van de hashtag #bedofshame. Op de meeste foto’s waren de mannen te zien terwijl zij hun duim omhoog staken, terwijl op de achtergrond hun naakte verovering van die nacht lag, totaal ontwetend van het feit dat er een foto van hun werd genomen. Inmiddels is er zelfs een website in de lucht gebracht die een overzicht toont van de laatste foto’s.

Het trending topic leidde tot veel heftige reacties. De meeste mannen vonden het topic geweldig. De vrouwen daarentegen vonden de hashtag #bedofshame ronduit weerzinwekkend. Ook stelden veel vrouwen zeer kritische vragen. Is het een vorm van misbruik? Is het wettelijk toegestaan om naaktfoto’s zonder toesteming te nemen en online te publiceren? Hoe zou jij je voelen wanneer je kleine zusje zo gefotografeerd werd?

Inmiddels heeft Gary Beadle al zijn excuses aangeboden: “I am sorry to anyone who’s been offended by my recent behaviour on Twitter. I’d like to apologise to fans of Geordie Shore, my Twitter followers, my fellow cast members and to MTV.   […] I have really let myself down….all I can do is apologise and ask that anyone that has posted photos or comments to please delete them.  I’ve already done the same.”

Het leed is echter al geschied. Even zoeken op de hashtag #bedofshame levert veel foto’s op van halfnaakte dames die nietsvermoedend het slachtoffer zijn geworden van deze nieuwste internethype. Gelukkig zijn er ook veel mensen die onder deze hashtag hun knuffel op het web zetten, met de hoop dat hun knuffel hen vergeeft. Dit is denk ik de oplossing om deze trend de das om te doen. Mensen zullen al snel stoppen met het publiceren van en zoeken naar dit soort foto’s als ze ondergedompeld worden in een tsunami van foto’s van knuffeldieren.

Be Sociable, Share!

One thought on “Nieuwe internethype: #bedofshame

Leave a Reply