Seesmic

Seesmic
Seesmic is het nieuwe bedrijf van Loïc Le Meur, de oprichter van de bekende LeWeb3 symposia. Het is een mix tussen Facebook en YouTube. Gebruikers kunnen een video uploaden. Andere gebruikers kunnen hier vervolgens middels een eigen gemaakte video op reageren. Het geloof in de nieuwe onderneming is groot. AOL oprichter Steve Case, oprichters Niklas Zennström en Janus Friis van Skype en Reid Hoffman, de oprichter van LinkedIn hebben er allen geld ingestoken.

Het meest opvallende is echter de wijze waarop Loïc zijn bedrijf heeft opgezet. Vanaf de allereerste dag publiceert hij iedere dag een video waarin hij verhaalt over de problemen die hij tegenkomt bij het oprichten van het bedrijf. De kijkers wordt voortdurend om advies gevraagd. Zo zijn ze onder andere betrokken geweest bij de creatie van het logo, het aannemen van personeel etcetera.

Loïc Le Meur zegt zelf het volgende over deze methode: “The conventional wisdom in business is to keep your ideas secret, develop new products in stealth mode, and make employees sign nondisclosure agreements… But sharing is power. The more you share, the more opportunity and help you get.”

Bron

Be Sociable, Share!

Leave a Reply