Boek “Echt Nep” is uit

echt_nep_avatar

Dankzij de corona-pandemie zijn we versneld vooruit in de toekomst terecht gekomen. Wat voor 2030 gepland stond, is in 2020 reeds gerealiseerd. We beleven de wereld steeds vaker van achter ons beeldscherm. Dankzij tools als Zoom en MS Teams zijn we in staat om onze voor-en achtergrond te manipuleren, we hebben geleerd om te spelen met de realiteit. Noodgedwongen zijn we beland in de leefwereld van Generatie Z en Generatie Alpha. Het zijn beiden generaties die het tijdperk voor het internet nooit hebben meegemaakt. Zij maken geen onderscheid tussen fysiek en digitaal. Voor hen vloeien beide leefwerelden naadloos in elkaar over en dat verandert de regels van het spel dat we dagelijks met elkaar spelen.

In het boek Echt Nep wordt uitgelegd wat deze nieuwe spelregels zijn en wat hiervan de impact is op onze economie en maatschappij. In sneltreinvaart wordt ingezoomd op de huidige internetcultuur die steeds bepalender wordt voor de manier waarop we spelen, wonen, leven en werken. Roblox, Animal Crossing, Fortnite, Cryptopunks, Dogecoin, Bored Apes, Tiktok, NFTs, influencers, virtual humans, deepfakes, headless brands, de creator economy en de metaverse zijn een paar van de begrippen die de revue passeren.

Het is tijd om de rode pil door te slikken. It’s time to get real!

Het boek Echt Nep kun je hier bestellen.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply