De Lulz Boat leidt schipbreuk

De anonieme hackers achter LulzSec hebben dit weekend het bijltje erbij neergelegd. De Lulz Boat vaart niet meer. Na vijftig dagen met de Lulz Boat rondgevaren te hebben, waarbij ze onder andere Sony en de CIA schade hebben toegebracht, gaat hun rampenboot voor anker. Geheel in stijl lieten ze een laatste bericht achter op Pastebin.

“So with those last thoughts, it’s time to say bon voyage. Our planned 50 day cruise has expired, and we must now sail into the distance, leaving behind – we hope – inspiration, fear, denial, happiness, approval, disapproval, mockery, embarrassment, thoughtfulness, jealousy, hate, even love. If anything, we hope we had a microscopic impact on someone, somewhere. Anywhere. Thank you for sailing with us. The breeze is fresh and the sun is setting, so now we head for the horizon. Let it flow…”

Het bericht kwam voor velen onverwachts. Niet eerder had LulzSec aangekondigd dat ze slechts 50 dagen zouden zeilen door de digitale wateren van overheden en bedrijven. Waren ze echt van plan om maar 50 dagen te cruisen? Of zit er meer achter? Hoogstwaarschijnlijk hebben de leden schipbreuk geleden. Hardcore hackers waren namelijk niet zo tevreden met de acties van LulzSec. Volgens hen zijn de krakers van LulzSec over het paard getilde scriptkiddies van 4Chan. En deze jochies moesten gestraft worden. Via wederom Pastebin is namelijk de ware identiteit van de mannen achter LulzSec vrijgegeven.

“The internet by definition is not anonymous. Computers have to have attribution. If you trace something back far enough you can find its origins. … So we’ve been tracking and infiltrating these kids since the gawker hack. We have the D0x (as they call it) on everyone except Sabu and Kayla.”

Het internet vergeet nooit iets. Uiteindelijk is elke actie terug te leiden naar zijn oorsprong. Privacy bestaat niet meer. Privacy is een wassen neus. Zo ook voor de leden van LulzSec.

De speurtocht naar meer Lulz blijft nog wel even doorgaan. De hackersgroep Anonymous heeft via hun Twitterkanaal namelijk aangekondigd dat de heren van LulzSec voortaan met hun meevaren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply