Trendrapport: We Are Legion

Druk. Druk. Druk. Vandaag een eerste versie van het trendrapport “We Are Legion” intern doorgestuurd. Het rapport verhaalt over hoe we van Counter Cultures overgaan naar Cyber Cultures. En hoe Wikileaks, Anonymous, de Arabische Lente en de rellen van Londen hierin passen. Verder intern het rapport “The Dark Side of Social Media” doorgestuurd, over de tien negatieve effecten van sociale media.

Ook druk bezig met de afronding van het trendrapport “Het Post-PC tijdperk“. Een eerste reviewronde is hiervan nagenoeg klaar. Van zo’n veertigtal mensen heb ik op-en-aanmerkingen teruggekregen. Ik ben deze nu ter harte aan het nemen en aan het verwerken tot een finale versie.

En vergeet natuurlijk ook het trendrapport “We the Web” niet. Het rapport dat Jaap Bloem en ik in februari van dit jaar publiceerden, en nader ingaat op hoe we het probleem van informatie overload kunnen tackelen. En hoe we sociale media in kunnen zetten om gedrag te voorspellen en aan te sturen. Dit rapport kun je hier downloaden.

Be Sociable, Share!

3 thoughts on “Trendrapport: We Are Legion

  1. Pingback: » #Occupywallstreet

  2. Pingback: » Over We Are Legion

Leave a Reply