Een hond kan het nieuws doen

In de kerstbijlage van het Brabants Dagblad stond een uitgebreid artikel “Een hond kan het nieuws doen” over de mediarevolutie van journalist Henk Mees. In het artikel verhaalt Henk hoe “techniek het beeld van de wereld heeft veranderd. Telegram en telex zijn verdwenen. De pc, smartphone en sociale media hebben in enkele tientallen jaren een vaste plaats veroverd. Wie als journalist de veranderingen van begin tot eind meemaakte, blijft zich verbazen over de revolutie.”

Aan het eind van het artikel wordt mijn persoon gequote, dit naar aanleiding van een presentatie (hier online te bekijken) die ik voor de redactie van het Brabants Dagblad verzorgde. “De technologie versnelt onze maatschappij. Maar danger is luring, het gevaar ligt op de loer. Van massamedia gaan we naar mediamess, het is een grote puinhoop aan het worden. Data zijn de nieuwe olie. Google, Facebook, Twitter, allemaal verdienen ze geld met data. Google, Apple, Amazon en Microsoft vechten de strijd om de huiskamer uit. Dadelijk hangt alles in de cloud en hoeft niemand nog een dvd te kopen. Daar krijgt ook de krantenjournalist mee te maken. Realtime is de nieuwe prime time. Iedereen raakt straks verslaafd aan informatie.”

Be Sociable, Share!

Leave a Reply