Hollandse Zaken: Vogelvrij op internet

“Hoe heilzaam is internet bij het opsporen van overvallers en geweldplegers? En wat als er twijfels bestaan over de beschuldigingen?

Vier jongens uit Krimpen aan den IJssel worden in april 2013 beschuldigd van de mishandeling en beroving van een meisje van 9. Ze worden binnen een paar dagen met naam en toenaam op internet gezet als ‘de helden van Krimpen’ en daarna in het dorp uitgekotst. Twee maanden na dato zijn er grote twijfels over de zaak. In Hollandse Zaken een discussie over ‘vogelvrij op internet’. Internet dat ook heilzaam werkt bij opsporing van overvallers en geweldplegers. Zo werden de jongens die in Eindhoven een voorbijganger mishandelden snel opgespoord toen de beelden eenmaal op internet stonden. Te gast zijn onder andere de vader van één van de jongens uit Krimpen en ondernemers die via internet op eigen houtje dieven opsporen.”

Bekijk hier de hele uitzending.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply