Rapport of niet? Digitaal Darwinisme

Screen Shot 2013-09-13 at 1.37.35 PMZojuist een document afgerond. 17 pagina’s lang. Over Digitaal Darwinisme, creatieve destructie, disruptie en innovatie. Vraag is nu wat ik ermee moet doen???

Anyways, hier is het begin. 😉

“Op 11 september 2013 maakte onderzoeksbureau IDC bekend dat in het vierde kwartaal van dat jaar het aantal verkochte tablets die van PC’s gaat overstijgen. Volgens hun calculatie zal het totaal aantal verkochte tablets 84,1 miljoen stuks bedragen. Van PC’s gaan er slechts 83,1 miljoen exemplaren over de toonbank.

Het is een historisch moment. De verschuiving naar mobiele apparaten creëert nieuwe winnaars en verliezers in de technologische industrie. Bedrijven als Apple, Google en Samsung varen er wel bij. Hewlett-Packard, Microsoft en Intel delven het onderspit. Kenmerkend is dat in dezelfde week dat IDC bovenstaande cijfers bekend maakte, Hewlett-Packard, ooit ‘s werelds grootste fabrikant van PCs, laptops en printers, verwijderd werd uit de Dow Jones Index. Het is een teken aan aan de wand. De technologische vooruitgang verloopt dermate snel dat de gevestigde orde moeite heeft om het moordende tempo bij te benen. Sterker nog, een aantal bedrijven sterft uit.”

Be Sociable, Share!

Leave a Reply