De verborgen camera van de Samsung Gear

Zojuist mijn hond uitgelaten. Op het Lissabonpad te Oisterwijk stond een auto in de greppel geparkeerd. Schijnbaar ‘s nachts gebeurd. De bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. De politie was inmiddels ter plekke. Ze stonden op het punt de eigenaar van zijn bed te lichten.

Sinds een week ben ik de eigenaar van een Samsung Gear. Een smartwatch met een onopvallende ingebouwde camera. Ik heb twee foto’s van de auto genomen. Niemand die ook maar iets in de gaten heeft. Als iemand een Google Glass op zijn neus heeft, dan weet je dat die persoon een foto of filmpje van je kan maken. Maar wanneer iemand simpelweg naar de wijzerplaat van zijn horloge kijkt, merkt niemand iets.

Nu had ik niet het idee dat ik geen foto mocht maken, maar toch, simpelweg voor het experiment. Valt het op of niet? Nee dus. Is dit horloge een voorbode van de surveillance staat waarin we in nabije toekomst met zijn allen leven?

2013-12-01 09.56.59

Be Sociable, Share!

Leave a Reply