Opinie: 2017 was het jaar dat Facebook faalde

zuckerberg
Mark Zuckerberg leerde in 2017 dat er ook een zwarte kant aan Facebook zit. Sander Duivestein, trendwatcher bij Sogeti, hoopt dat het sociale medium in 2018 zijn enorme verantwoordelijkheid sneller accepteert.

Begin 2017 gebruikte Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, grote woorden in zijn manifest ‘Building Global Community’. In zijn eigen State-of-the-Union vertelt hij hoe we geleerd hebben samen te leven in steeds grotere aantallen van stammen tot steden tot hele naties. ‘We nemen nu een volgende stap. Vooruitgang vereist dat de mensheid niet alleen samenleeft in steden of landen maar ook als wereldwijde gemeenschap.’

Voor het eerst in de geschiedenis van het sociale netwerk werd daarop de bedrijfsmissie aangepast. Van “mensen de macht geven om te delen en de wereld meer open en verbonden te maken” naar “om mensen de macht te geven een gemeenschap te bouwen en de wereld dichterbij elkaar te brengen.” Die missie pakte afgelopen jaar anders uit. Een harde les voor de bestuurder van een van de meest invloedrijkste organisaties van de wereld.

Lees hier het complete artikel op Management Team.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply