MTM-symposium-06Democratization of information

Karaoke

Jonas Ridderstrale vertelt dat bedrijven al jaren gewend zijn aan “Karaoke kapitalisme”. Ze zijn groot geworden in een Copycat tijdperk. Bedrijven hebben dan ook moeite met de dotcom revolutie (lees: Web 2.0) die momenteel plaatsvindt. “People with access to relevant information are challenging everybody with authority”. En hier lopen organisaties tegen de eigen interne bedrijfsmuren aan. Ze zijn niet gewend dat anderen (buiten de organisatie) de beschikking hebben over dezelfde informatie. En dat men deze informatie ook nog eens gebruikt om voordeel mee te behalen. Het is een openheid die ze niet gewend zijn om mee om te gaan.

Be Sociable, Share!

One thought on “MTM-symposium-06Democratization of information

  1. Ik was onder de indruk van de presentatie van Jonas Ridderstrale. Naast openheid pleit hij ook voor autenticiteit “to be the change” in plaats van het bedrijven van “karaoka business” want dat leidt tot meer succes. (Whatever that may be).

    Ook inspirend is de stelling: individualism+information leads to democratism and this does not lead to fragmentation but to “new tribilization”.

    Goed dat ViNT sprekers van dit formaat heeft weten aan te trekken.

Leave a Reply