Scrabulizer, de doodsteek voor Wordfeud

Sinds eind augustus speel ik het spel Wordfeud op mijn iPhone. Hoofdzakelijk tegen mensen bij mij uit de buurt. Een soort van onderlinge competitie. En ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik er niet heel goed in ben. Ik verlies vaker dan dat ik win. Ik neem mij ook voor om het spel niet te vaak te spelen. De verslaving is namelijk groot. Hier komt binnenkort verandering in…

Deze week viel mijn oog op de top 10 betaalde apps in de Apple App store. Wat bleek? Drie applicaties zijn speciaal bedoeld om je te helpen bij het spelen van “Wordfeud”. Twee applicaties zijn niets anders dan een schilletje over de database van Open Taal. Een applicatie is echter een stuk intelligenter. Namelijk Scrabulizer (hier is ook een website van). Door een foto te nemen van het Wordfeud bord en deze foto in te laden in Scrabulizer, gaat de applicatie voor je aan de slag. Allereerst worden de letters van het bord “gelezen”. En vervolgens kun je met de knop Solve laten uitrekenen wat voor jou de beste oplossing is.

20111013_wordfeud1.jpg

Ik vind het een mooi stukje techniek dat de kracht van een Smartphone demonstreert. De applicatie “herkent” het beeld. Het is in staat om de letters te “lezen”. En vervolgens gaat het voor jou op zoek naar de beste lettercombinatie met het hoogste aantal punten. Nu wordt deze functionaliteit slechts gebruikt voor het spelen van een potje scrabble. Maar je moet groter denken. En dat is natuurlijk ook wat bijvoorbeeld Google Goggles doet.

20111013_wordfeud2.jpg

De twee buurvrouwen waartegen ik drie potjes gespeeld heb, en overtuigend van gewonnen (mwhaha), heb ik inmiddels op de hoogte gebracht. Beide buuvs hadden al zo’n donkerbruin vermoeden. Het kan toch niet zo zijn dat ik plotseling zo goed was geworden? Een van de dames noemde mij zelfs een verrader. Ik ben bang dat ik niet de enige ben. Als er drie apps in de top 10 staat, betekent dit dat veel mensen het spel Wordfeud inmiddels zo spelen. Wie kun je straks nog vertrouwen? Hoe weet je of je tegen een mens of een computer speelt? De doodsteek voor Wordfeud of niet?

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Scrabulizer, de doodsteek voor Wordfeud

 1. Dit is inderdaad het einde van Wordfeud.

  Ik weet zelf ook een Website waar je hulp krijgt bij Wordfeud.
  Maar dit is hulp op het gebied van het zetten van je eerste zet, waarom wel of niet passen en ga zo maar door ( http://www.wordfeudwoorden.nl )

  Ja, de website heeft een generator, ja de website heeft het officiele wordfeud woordenboek

  maar nee, de website laat niet zien hoe en waar je het woord moet neerleggen. dat kan toch ook niet de bedoeling zijn?
  waarom speel je het dan nog?

  hulp mag, geen cheater.

 2. Je praat het aardig goed voor jezelf, Kees! Maar dat de app alleen niet laat zien wáár je het woord moet neerleggen, doet natuurlijk niets af aan het feit dat iedere hulp bij Wordfeud 100% cheaten is.

  Als je je daarbij goed voelt, prima. Maar leuk is anders, als het goed is voor zowel jouw tegenstander als jezelf.

Leave a Reply