The Metamovement

In het verleden heeft Umair Haque gesproken op het VINT symposium Fast Forward. Een van de meest interessante presentaties die ik ooit gezien heb. Destijds hebben we nog een Penny For Your Thoughts van hem laten maken (nog steeds een aanrader). Ik ben Umair altijd blijven volgen, maar op de een of andere manier heb ik zijn artikel over The Metamovement gemist.

“The Metamovement is a movement of movements. Not all these movements are similar; no two are exactly like; each can be readily distinguished from the next. The Arab Spring is part of the Metamovement; the London Riots were part of the Metamovement; protests spreading across America, under the banner of Occupy Wall St, are all part of the Metamovement.”

Het artikel van Umair Haque snijdt zoals gewoonlijk hout. Een aanrader dus. Het komt overeen met mijn eigen gedachten over Anonymous, hippies, Wikileaks, 4chan, Piratebay, Bittorrent, Napster, OccupyWallStreet, de rellen in Londen en de Arabische Lente. Zie hierover de blogpost over mijn onderzoek getiteld We Are Legion.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply