Moet er een standaard evaluatieformulier voor sprekers komen?

Voor een paar weken terug een presentatie “Digitale trends en de consument” voor Robeco gegeven. Deze week kreeg ik hier de terugkoppeling van. Meestal krijg je na het geven van een presentatie een directe terugkoppeling van diegene die je heeft uitgenodigd. En ook kun je vaak aan de reactie van de zaal meten of het snor zit of niet. Niet eerder kreeg ik echter een grafiek terug.

En dit zette mij weer tot nadenken aan. Terugkoppeling is voor mij als spreker belangrijk. Ik wil weten wat goed of fout ging. Het helpt mij om beter te worden. De terugkoppeling varieert echter per keer. Wordt het misschien niet tijd om een soort van standaard template in het leven te roepen waarmee sprekers beoordeeld kunnen worden? En deze ingevulde templates worden uiteraard op 1 plek gedeeld, zodat opdrachtgevers weten wat voor vlees ze in de kuip hebben, en ik als spreker weet waar het bij mij aan schort, en wat ik kan leren van anderen? Of bestaat dit allemaal al? #zomaareenidee

Be Sociable, Share!

One thought on “Moet er een standaard evaluatieformulier voor sprekers komen?

  1. Niet alleen voor de opdrachtgevers zou dit erg handig zijn maar ook voor de bezoeker van bijvoorbeeld congressen zou dit prettig zijn. In veel gevallen worden congressen onderverdeeld in verschillende sessie’s. En het overkomt mij vaker dat de het onderwerp van de Sessie interessant is, maar dat de spreker verschrikkelijk is. Een soort Zoover voor sprekers.

Leave a Reply