Cunting

“I live for fur. I worship fur.” Deze memorabele quote is van het karakter Cruella de Vil uit de tekenfilm “101 Dalmatiërs” (1961). Een vleesgeworden versie van deze Cruella de Vil wordt momenteel op de korrel genomen in de sociale media. Aanleiding is een foto die Melissa Bachman recentelijk van zichzelf publiceerde op Twitter.

melissa bachman“An incredible day hunting in South Africa! Stalked inside 60 yards on this beautiful male lion … what a hunt!”

Bachman is een “Hardcore Huntress” en op de foto poseert ze met een door haar afgeschoten leeuw. “Cats rule the internet.” Het is dan ook niet verwonderlijk, dat het complete internet over haar wandaden heen valt.

In 2011 overkwam Bob Parsons, de voormalige CEO van GoDaddy, een zelfde lot. In zijn poging om een stel arme Zimbabweaanse boeren te helpen, wiens land vertrapt werd door een kudde olifanten, was hij genoodzaakt om een olifant af te schieten. De vakantievideo van de slachtpartij die hij destijds publiceerde leidde tot veel commotie. Dierenrechtenorganisatie PETA kende Parson de “Scummiest CEO of the Year Award” toe.

Parsons was in zijn toelichting vrij stellig. Hij schoot wilde dieren af om de levensomstandigheden van arme boeren te verbeteren. Bachman heeft echter meer uit te leggen. Op diverse foto’s op haar Facebook pagina en haar officiële website staat ze breed lachend naast de wilde dieren die ze van hun aardse bestaan heeft verlost. Deze dieren legden niemand een haar in de weg. Volkomen onzin om deze met uitsterven bedreigde diersoorten naar de andere kant van de wereld te helpen.

Vorig jaar werd middels een internetpetitie voorkomen dat Bachman deel uit maakte van een nieuwe reality show “Ultimate Survivor Alaska” op National Geographic. Inmiddels heeft een Facebook actiepagina “Stop Melissa Bachman” meer dan 75.000 likes gekregen. Komiek Ricky Gervais heeft ook zijn mening geventileerd op Twitter. Hij heeft zelfs een nieuw werkwoord bedacht…

Cunting

Met Cruella de Vil liep het slecht af. Aan het eind van de film stort haar auto stort in een ravijn en belandt ze in de gevangenis voor haar misdaden. Ook Melissa Bachman bevindt zich momenteel in een digitale afgrond. Juridisch gezien valt haar niets te verwijten. De diverse jachtpartijen die ze heeft ondernomen zijn legaal. In de gevangenis zal ze niet belanden. Ik hoop echter wel dat deze sociale media hetze voorkomt dat ze ooit nog een wapen afschiet

Be Sociable, Share!

Leave a Reply