Nu investeren in bitcoin!

De wisseldienst MtGox, die al een tijdje niet meer handelt, heeft vandaag een officieel persbericht de deur uitgestuurd. Het Bitcoin protocol bevat volgens hen een fundamentele ontwerpfout die het doet lijken alsof “double spending” mogelijk is. Als gevolg hiervan is de bitcoin koers ingestort.

screen shot 2014-02-10 at 5.53.50 am

Het probleem waar MtGox naar verwijst is echter al enkele jaren bekend. Het staat bekend als “transaction malleabillity“. Een aantal core developers hebben zich inmiddels uitgesproken over het nieuws. Zie de reactie van Greg Maxwell en Oleg Andreev. Zij zijn heel duidelijk in hun reactie. Het probleem ligt bij MtGox zelf, hun crappy software had rekening moeten houden met deze eigenschap van Bitcoin. Hun controle op uitgaande transacties klopt niet, waardoor het mogelijk is voor derden om een transactie te faken en deze op te eisen. Omdat MtGox niet in staat is om te controleren of een uitgaande transactie inmiddels overgemaakt is, maken ze nog een keer het geld over. Er is dus geen sprake van double spending, geldcreatie of vernietiging, MtGox is fraudegevoelig doordat hun software niet up-to-date is.

Dankzij het persbericht van MtGox duiken de media er blindelings bovenop. Ze nemen de berichtgeving klakkeloos over, waardoor er paniek ontstaat en de koers instort. Wanneer echter iedereen goed begrijpt wat er nu daadwerkelijk aan de hand is, zal de koers zich weer herstellen. Dus nu is het moment om bitcoins aan te schaffen!

Be Sociable, Share!

One thought on “Nu investeren in bitcoin!

Leave a Reply