Die blootfoto’s, nou en?

“Nu vrijwel iedereen een smartphone in z’n hand heeft, zijn we ons er ook bewust van dat er weleens foto’s worden gemaakt op wat minder goede momenten. We hebben er allemaal mee te maken.”

Duivestein zegt blij te zijn dat er in zijn jeugd nog geen Facebook bestond. Iets wat opvallend veel gesprekspartners voor dit artikel herhalen. Ze beseffen dat iedereen weleens iets doet waar hij later spijt van krijgt, of dat later heel anders uitgelegd kan worden. Het is van alle tijden. Maar door internet is het allemaal wel erg zichtbaar.

Om zich tegen die realiteit te wapenen, passen jongeren hun gedrag aan, denkt Duivestein. “De app Snapchat, waar een verstuurde foto na enkele seconden verdwijnt, is niet voor niets razend populair. Natuurlijk is dat systeem niet waterdicht, je kunt bijvoorbeeld een screenshot maken. Maar het sluit beter aan bij hoe we als mens zijn. Dat gesprekken en momenten vluchtig zijn en dat we er niet op zitten te wachten dat mensen daar over tien jaar nog eens krampachtig over gaan doen.”

Lees hier het hele artikel.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply