Bankieren in Silicon Valley

“Banken en verzekeraars vormen een log en inefficiënt systeem, dat op de lange termijn geen standhoudt. Voor onze generatie is een bank een appje op de telefoon.’ Banken zullen niet in een klap verdwijnen, maar geleidelijk afbrokkelen, voorspelt hij. Slimme financieel-techni- sche start-ups zullen de banken ontpellen of unbundlen, zoals dat in goed fintech jargon heet. Zij kunnen losse producten zoals betaaldiensten met slimme techno- logie zo goedkoop en efficiënt uitvoeren dat geen bank er tegenop kan. Veel banken en creditcardmaatschappijen hebben dure kantoren en draaien nog op oude mainframecomputers, waarbij het oplossen van de ‘legacy-problemen’ zoveel van het budget opslokt dat er weinig geld overblijft voor innovatie.”

flexmarkt

Lees hier het complete artikel.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply