Is Apple’s Siri medeplichtig aan moord?

siriVorige week stond Pedro Bravo terecht voor de moord op Christian Aguilar in september 2012. Een uit de hand gelopen meningsverschil over een ex-vriendin was de oorzaak. Bravo wordt ervan beschuldigd dat hij zijn slachtoffer eerst gedrogeerd heeft, om hem vervolgens te wurgen en te begraven in een bebost gebied. In de rechtszaak wordt onder andere de data van Bravo’s smartphone gebruikt om aan te tonen dat hij de dader is. Zijn GPS locaties, alsmede het feit dat hij zijn zaklamp applicatie 9 keer heeft gebruikt voor meer dan 48 minuten hebben hem verraden.

Het meest frappante aan de rechtszaak is dat een screenshot uit de Facebook cache van zijn telefoon werd gediept, waarop te zien is hoe Apple’s virtuele assistent Siri reageert op het statement: “In need to hide a dead body”. Siri geeft hier gevat antwoord op: “What kind of place are you looking for? Dumps, swamps, reservoirs, metal foundries, mines”. Dit screenshot is in de Amerikaanse media zijn eigen leven gaan leiden. Het verhaal ging de rondte dat Bravo na de moord aan Siri gevraagd zou hebben waar hij het beste het lijk kon verbergen. Bravo heeft de vraag echter op het moment van de moord nooit zelf gesteld aan Siri. Het was een oude meme die hij simpelweg had bewaard om deze op een later moment nog eens te kunnen gebruiken. Uit onderzoek blijkt overigens dat Siri tegenwoordig een heel ander antwoord op de vraag geeft: “Very funny”.

Lees hier op LinkedIn de rest van het artikel.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply